Complete Begeleiding


Wilt u uw paard optimaal ondersteunen naar een belangrijke wedstrijd toe, of tijdens revalidatie? Kies dan voor complete begeleiding gedurende een door u gekozen periode. 

paard wedstrijdklaar, begeleiding sportpaard, grooming, paard keuringsklaar maken

Wedstrijd en inspanning

Om ervoor te zorgen dat uw paard optimale resultaten behaalt tijdens een wedstrijd, keuring of ander belangrijk moment, is het van groot belang dat uw paard in perfecte conditie is. 
Door een combinatie van dieet, sportmassage en taping kunnen we er samen voor zorgen dat de trainingen voorafgaand aan de wedstrijd zo effectief mogelijk zijn. Het rantsoen van het sportpaard zal onder de loep genomen worden, en tijdens het traject continue aangepast worden naar het werk. 
De behandelingen zullen bestaan uit zowel sportmassage als taping, om de bewegingsvrijheid, kracht en gezondheid van het paard het optimaliseren. Zo kunt u het uiterste uit de trainingen halen en uw paard goed voorbereiden. 

 

Door mijn jarenlange ervaring als internationaal groom kan ik u ook op de wedstrijddag zelf bijstaan, en uw paard toiletteren en vlechten voor de grote dag. Ook merries met veulens.

 

Revalidatie

Moet uw paard op boxrust of gaat hij/zij alweer voorzichtig aan het werk? Tijdens het herstel wilt u natuurlijk dat uw paard niks tekort komt. 
Om ervoor te zorgen dat uw paard voldoende voedingsstoffen binnenkrijgt zonder daarbij overtollige energie op te slaan, zal het rantsoen van uw paard aan zijn situatie worden aangepast. Tijdens het opbouwen van de arbeid is dit het belangrijkst, en tegelijk ook het moeilijkst voor veel paardeneigenaren. Ik zal u gedurende het hele traject met raad en daad bijstaan. 
Stijfheid en extreem verlies van spieren door spanning wordt zo goed als mogelijk vermeden door gebruik te maken van massage. De verbeterde bloedsomloop als gevolg van de massage zal ook het herstel ondersteunen. 

 

Opzet

Tijdens mijn eerste bezoek zal de situatie van het paard uitgebreid worden besproken. We verzamelen samen de gegevens om het rantsoen samen te stellen, en de eerste massagebehandeling zal plaatsvinden. Ook zullen we samen het schema voor vervolgbehandelingen bespreken. 
Het rantsoen zal wanneer nodig worden bijgesteld. De behandelingen zullen normaal gesproken ongeveer 2x per maand plaatsvinden, elke 2 tot 3 weken. 
De tarieven kunt u hier vinden.