Scheren


Waarom scheren?

paard scheren patroon, paard laten scheren, scheerservice, horse clipping

Er zijn verschillende redenen om uw paard te laten scheren. De voornaamste reden is dat paarden het tijdens het werk te warm krijgen, veel zweten, en naderhand te langzaam opdrogen. Dit is niet gunstig voor de gezondheid van het paard. Ook kunnen huidziekten meer kans krijgen zich te ontwikkelen omdat er meer resten van zweet, vuil, stof, zand en mest in de vacht achterblijven. Een geschoren vacht is makkelijker schoon te houden als een dikke wintervacht.
U dient uw geschoren paard wel een deken van de juiste dikte op te leggen om het paard te beschermen tegen alle weersinvloeden. 

 

Modellen

Op de afbeelding hiernaast zier u enkele voorbeelden van patronen waar u uit zou kunnen kiezen. Het is natuurlijk mogelijk hier van af te wijken. Ik scheer uw paard precies zoals u dat wenst. Ook speciale figuren op bijvoorbeeld de achterhand zijn mogelijk. Hier onder kunt u enkele voorbeelden zien.

 

paard scheren patroon, paard laten scheren, scheerservice, horse clipping

Werkwijze

 Ik beschik over een professionele scheermachine, een Heiniger Xplorer. Deze scheermachine werkt op een accu, dus geen gevaarlijke lange snoeren meer om uw paard heen. Ik heb er twee accu's bij, zodat er altijd eentje opgeladen kan worden tijdens het scheren. Zo kom ik nooit zonder stroom te staan. Bij deze scheermachine heb ik meerdere messensets. Zo heb ik altijd de juiste messen bij mij. Elke paardenvacht is immers anders.
Voor de precieze afwerking en figuren heb ik nog verschillende kleine tondeuses, waaronder een Heiniger Saphir. Ook deze is draadloos, en er zijn reservekoppen en accu's aanwezig.

Patronen worden eerst getekend met een krijtstift, zodat goed gecontroleerd kan worden of het mooi symmetrisch is. U kunt dan ook goed zien of het gekozen patroon aan uw verwachting voldoet. 

 

Om zeker te zijn van het beste resultaat neem ik ruim de tijd om uw paard te scheren. Vooral bij angstige paarden is het nodig in alle rust te werken. Allereerst wordt de scheermachine op een afstandje van uw paard aangezet. Als hij positief reageert wordt het handvat van de scheermachine tegen de schouder aangehouden om hem te laten wennen aan de vibratie van het apparaat. Pas als dat goed gaat begin ik daadwerkelijk met scheren. 

 

Is uw paard te angstig kan ervoor gekozen worden het paard te sederen. Hiervoor gebruik ik Domosedan Gel. Dit is een gel die onder de tong gespoten wordt. na ongeveer een half uurtje begint het te werken. Deze beslissing dient het liefst vooraf al gemaakt te worden, en anders zo snel mogelijk. Hoe meer adrenaline uw paard al heeft aangemaakt, des te minder goed de verdoving zal werken.
Het kan ook voorkomen dat er gekozen moet worden voor een ander patroon, omdat het te gevaarlijk is om bijvoorbeeld de benen of het hoofd te scheren. Natuurlijk zal ik altijd mijn uiterste best doen om aan uw wensen te voldoen, maar veiligheid staat altijd voorop.

paard scheren patroon, paard laten scheren, scheerservice, horse clipping

Een afspraak maken & tarieven

Om een afspraak te maken kunt u contact met mij opnemen via telefoon, e-mail of het contactformulier. Het werkgebied heel Nederland en Vlaanderen. Vanaf 15 km van Amstelveen zijn reiskosten van toepassing. Informeer vrijblijvend naar de totale kosten. Bij meerdere paarden op dezelfde locatie geldt een lager tarief, of vervallen de reiskosten volledig. 
De tarieven kunt u hier vinden.

Betaling geschiedt vooraf via bankoverschrijving, of op locatie in contanten/per pin.

NL57 INGB 0007 7412 43

t.a.v. NB Equine Support

 

Foto's van klanten