Voedingsadvies


Uit welke producten kan ik kiezen?

  • Compleet voedingsadvies - sport, recreatie of onderhoud.
  • Compleet voedingsadvies - aankomen of afvallen.
  • Analyse van het huidige rantsoen.

  • Analyse en advies op stalniveau.

Hoe vraag ik een voedingsadvies aan?

  • Stap 1: Vul het aanvraagformulier in. Bekijk dit formulier eerst goed en bepaal of u eerst meer informatie moet verzamelen. U dient bijvoorbeeld de Body Condition Score van uw paard vast te stellen. Meer informatie over dit scoringssysteem vindt u hier.
  • Stap 2: De betaling dient vooraf te geschieden. U kunt het gewenste product hier op de website bestellen en afrekenen.

U kunt aanvullende informatie die van belang kan zijn, bijvoorbeeld een ruwvoeranalyse, e-mailen naar info@nbequinesupport.nl. 

 

Voor een analyse en advies op stalniveau, om alle paarden tegelijk van een passend rantsoen te kunnen voorzien, dient u contact op te nemen. Dit is maatwerk waarbij de omvang eerst besproken dient te worden om een offerte te kunnen aanbieden. 

 

Indien het betreffende paard een aandoening heeft dient u eerst contact op te nemen!

 

Wat is de inhoud van een compleet voedingsadvies?

In het voedingsadvies vindt u de analyse uw huidige voerstrategie, en twee voedingsadviezen die u naar eigen keuze en inzicht kunt gebruiken. In het voedingsadvies worden ook de kosten van het rantsoen weergegeven. De kosten van het ruwvoer worden niet meegenomen in de berekening, omdat hier geen betrouwbaar gemiddelde van gebruikt kan worden. De kostenberekening zou dan onbetrouwbaar zijn.

Ik ben niet verbonden aan voerleveranciers, dus het advies is geheel onafhankelijk! U kunt uw voorkeur aangeven in het aanvraagformulier, en daarbij kiezen uit alle merken en voedermiddelen.

 

Wat is het nut van een voedingsadvies?

Voedingsadviezen zijn van groot belang voor de gezondheid van uw paard. Veel paardeneigenaren voeren op gevoel, of op het advies van de stalhouder. Maar weet u dan echt wat u voert? Kunt u met zekerheid zeggen dat uw paard geen vitaminen of mineralen tekort komt?

Grote kans dat u "nee" heeft moeten antwoorden. En juist daarom kan een voedingsadvies nuttig zijn. Het laat u niet alleen zien hoe u het rantsoen van uw paard kunt optimaliseren, maar ook de huidige situatie wordt in kaart gebracht. Zo weet u dus precies of uw paard tekorten heeft, én wat u daar aan kunt doen. 

 

Waarom is voeding zo belangrijk?

De voeding van uw paard speelt een belangrijke rol bij het functioneren van de verschillende lichaamsfuncties. Het is de brandstof van uw paard, en zonder goede brandstof zal hij of zij nooit optimaal kunnen presteren. Men besteedt enorm veel aandacht aan het welzijn van het paard. De huisvesting, trainingsmethoden, en andere zaken worden met regelmaat onder de loep genomen. Met voeding is dat iets lastiger. Men voert vooral op het oog, omdat verdere kennis over de voeding ontbreekt.